Dekbed van kamelenhaar

Een dekbed van kamelenhaar?!

“Kamelenhaar?!”, dat is meestal de verbaasde reactie die we krijgen als we onze klanten vertellen dat de vacht want de kameel een zeer geschikte vulling is voor dekbedden. Dit snappen we best en daarom leggen we u graag uit waarom een kamelenhaar dekbed een prima keus is.

Kamelen leven in droge gebieden en woestijnen. Hier is het overdag zeer warm, maar ’s nachts kan het ook behoorlijk vriezen. De vacht van de kameel moet het dier dus beschermen tegen de hitte, maar ook tegen de kou. Kamelenhaar is daarom zeer isolerend. Het houdt voldoende warmte vast, maar is ook zeer luchtig, waardoor het overvloedige warmte afvoert.

De eigenschappen van kameelhaar zijn vergelijkbaar met die van schapenwol. Het verschil is dat kamelenhaar zich nog beter aanpast aan de lichaamstemperatuur. Het materiaal is dus ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor zowel warme als koude temperaturen en/of ’s nachts transpireren.

Herkomst Kamelenhaar

Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal Azië.                                   

De temperatuur in het leefgebied van de kamelen is van tot -20 °C ’s nachts tot +40 °C overdag. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal van een dekbed aangezien het de grote temperatuur schommelingen op kan vangen.                                        De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat wij in onze kameelharen dekbedden uitsluitend de zachte onderharen gebruiken en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat. De tijk is van zacht 100% biologisch katoen satijnbinding, zodat het dekbed mooi om je lichaam valt. Er zijn 3 uitvoeringen t.w: winter, voor/najaar en zomer. Kom je snel kijken?


Naar boven